Herkutellaanko uppomunilla

0

resepti_uppomuna

Kokeile vaihteeksi uppomunia, joissa keltuainen jää löysäksi. Uppomuna sopii esimerkiksi keitetyn parsan kanssa tai aamupalana ruisleivän ja lohisiivun päällä.
Tarvitset kattilan, kauhan, vettä, etikkaa ja kananmunia.
Kuumenna pari litraa vettä kattilassa poreilevaksi. Mittaa joukkoon 1/2 desilitraa väkiviinaetikkaa.
Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteitä, joissa kananmunaa kypsentää.
Riko huoneenlämpöinen kananmuna kahvikuppiin ja kaada siitä varovasti veteen. Munat on hyvä kypsentää yksitellen hiljalleen poreilevassa vedessä. Kypsennysaika on noin neljä minuuttia. Kun se on kulunut, nosta uppomuna reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu olla löysä. Mausta syötävä suolalla ja kenties ripauksella mustapippuria.