1975: Keskikoulun Liikennevälkyt mukana liikennekilpailussa

0

Tiistai 8. huhtikuuta 1975
Liikenneturva ja poliisi järjestävät jälleen 11-15-vuotiaille liikennekilpailun. Kilpailussa on monta vaihetta, joista ensimmäinen on teoriapainotteinen koe. Sen parhaat osallistuvat kunnan piirissä pidettävään ajokilpailuun. Kunnan parhaat pääsevät kisaamaan läänikilpailuihin, joissa menestyminen voi johtaa valtakunnallisiin ja jopa pohjoismaisiin kilpailuihin asti.
Somero-Kiikalan keskikoulussa kisaan valmistauduttiin luokanvalvojien johdolla. Oppilaille pidettiin 10-14 tuntia opetusta liikenneasioista. Lisäksi kullekin luokalle pidettiin yksi liikkuvan poliisin tunti. Tunneilla käytiin läpi tieliikennekirjaa kevyen liikenteen osalta.
Opetus tulikin tarpeeseen, kun oppilaat saivat eteensä valtakunnalliset liikennekysymykset ratkottavikseen. Vain seitsemän liikennevälkkyä vastasi oikein kaikkiin kysymyksiin: viisi poikaa ja kaksi tyttöä.
Keskimääräisesti keskikoululaiset pärjäsivät teoriakokeessa tyydyttävästi.

Liikennevälkyt vasemmalta oikealle: Tarja Vuorela, Antti Kuusinen, Ismo Kujansuu, Pekka Vikstedt ja Riitta Manninen. Kuvasta puuttuvat Heikki Vikstedt ja Reijo Juselius
Liikennevälkyt vasemmalta oikealle: Tarja Vuorela, Antti Kuusinen, Ismo Kujansuu, Pekka Vikstedt ja Riitta Manninen. Kuvasta puuttuvat Heikki Vikstedt ja Reijo Juselius