Neljä ehdokasta, neljä äänestysaluetta

0

Somerolla äänestetään eduskuntavaaleissa ensi kertaa neljällä äänestysalueella. Vielä edellisissä vaaleissa alueita oli kahdeksan. Ihamäki, Ollila, Terttilä ja Häntälä jäivät pois.
Alueet ovat Pitkäjärvi, Joensuu, Kirkko ja Somerniemi. Joensuun alueen äänioikeutetut käyvät äänestämässä kaupungintalolla. Kolmen muun alueen äänestyspaikat ovat kouluilla eli Pitkäjärven, Kirkonmäen ja Oinasjärven kouluilla.
– Äänestysalue lukee kotiin lähetetyssä ilmoituskortissa, kertoo Someron keskusvaalilautakunnan sihteeri Johanna Vuori.
Hän muistuttaa, että vaalipäivänä kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan iltakahdeksaan saakka.
Johanna Vuori päivystää varsinaisena vaalipäivänä. Virkailijat voivat soittaa  hänelle. Vuori näkee äänioikeusrekisteristä, mihin äänestyspaikkaan henkilö kuuluu ohjata.

Somerolta on mukana eduskuntavaaleissa neljä ehdokasta: Jari Ahlfors, itsenäisyyspuolue, Jani Kurvinen, keskusta, Meri Rawstorne, kristillisdemokraatit ja Mikko Välttilä, vihreät.

7 359 somerolaisesta äänioikeutetusta 2 444 äänesti ennakkoon. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa ennakkoäänien määrä oli hieman korkeampi, eli 2 470. Ulkopaikkakuntalaisia kävi äänestämässä Someron ennakkoäänestyspaikalla 231 ja edellissä eduskuntavaaleissa 165.
Koko maassa ennakkoääniä annettiin enemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa. Uurnilla kävi runsas 1,3 miljoonaa suomalaista eli 31,9 prosenttia äänioikeutetuista on jo ilmaissut mielipiteensä. Vuoden 2011 vaaleissa 31,2 prosenttia suomalaisista äänesti ennakkoon ja vuoden 2007 vaaleissa 29,2 prosenttia.
Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina 19.4. Silloin voi äänestää vain omalla äänestysalueellaan. Somerolla äänestysalueita on neljä: Pitkäjärvi (äänestyspaikka  Pitkäjärven koulu), Kirkko (Kirkonmäen koulu), Joensuu (kaupungintalo) ja Somerniemi (Oinasjärven koulu). Äänestysalue lukee kotiin lähetetyssä ilmoituskortissa.