Taidot esille

0

Tekemisen ilo, taidokkuus ja tekijöiden päästä pulppuilevat ideat kohoavat vuodesta toiseen ilmoille somerolaisten kätten tuloksia esittelevissä näyttelyissä. Esimerkiksi viime viikonloppuna Aholassa esillä ollut Somero-opiston kevätnäyttely on hieno esimerkki paikkakuntalaisten osaamisen tasosta.
Töiden valmistaminen on tekijöilleen mieluisaa, hauskaa tekemistä. Niitä valmistellessa ei varmasti tuijotella kelloa eikä takamus kiehnaa malttamattomana tuolissa.
Koska tekijöillä itsellään ei ole kiire, miksi kummassa näyttelijävierailijoiden pitää kiirehtiä? Somero-opiston näyttelyt ovat perinteisesti olleet avoimina kaksi päivää, vain yhden viikonlopun. Jos juuri silloin ei pääse osallistumaan on näyttelyn missannut lopullisesti.
Monet harmittelevat aukioloaikoja. Muutama arki-ilta lisää vaatii järjestäjiltä päivystämistä ja hieman vaivaa. Töiden valmistamiseen nähden lisäaika on kuitenkin hyvin pieni vaivannäkö.
Kaikki eivät kaikkeen ehdi. Somero-lehden sivut tarjoavat onneksi yhden mahdollisuuden päästä nauttimaan somerolaisesta sosiaalisuudesta ja osaamisesta.