Tänään lasketaan satoja seppeleitä

0
Somerniemen sankarihautausmaa
Somerniemen sankarihautausmaa

Tänään vietetään Kansallista veteraanipäivää ja samalla tulee kuluneeksi 70 vuotta Lapin sodan päättymisestä. Tapahtuman muistoksi Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Reserviläisliitto järjestävät tänään koko valtakunnan kattavan seppeleenlaskun, jonka tavoitteena on laskea seppeleet mahdollisimman monelle Suomen yli 600 sankarihaudasta.

Veteraanijärjestöjen toivomuksesta Reserviläisliitolla on päävastuu laskuista. Paikalliset seppeleenlaskut toteutetaan em. järjestöjen paikallisyhdistysten ja -osastojen voimin. Varsinaiset laskijat ovat pääosin sotiemme veteraaneja.
Kansallisen veteraanipäivän seppeleenlaskun tavoitteena on myös siirtää veteraaniperinnettä ja -tietoisuutta nuoremmille suomalaisille. Laskutapahtumiin ovatkin kaikki tervetulleita. Erityisesti paikalle toivotaan koululaisia ja nuorisoa. Tapahtumaan liittyviä kuvia toivotaan jaettavan instagrammiin ja muihin sosiaalisen median sovelluksiin merkittynä hashtageilla #seppeleenlasku ja #kansallinenveteraanipaiva.

Somerolla kansallinen veteraanipäivän juhla on Lamminniemen Hyvinvointikeskuksessa kello 12.30. Seppeleiden lasku on Somerniemen kappeliseurakunnan sankarihaudalla kello 13.30 ja Someron seurakunnan sankarihaudalla kello 14.