2005: Äidille lahjaksi tietokonepelejä ja suklaalevyjä

0

2005_aitienpaiva

Perjantai 6. toukokuuta 2005
Äitienpäivä on kulman takana. Somerpuiston ryhmäpäiväkodissa valmistaudutaan askartelemalla äideille kortteja. Sydämenmuotoiseen kartonkiin liimataan aikuisten avustuksella kukkia ja kirjoitetaan onnitteluja. Innokkaat askartelijat Tuomas 5, Veetu 4, Essi 7 ja Olli 3 rauhoittuvat hetkeksi vastailemaan kysymyksiin äideistään.
– Mun äitin nimi on Marika ja sillä on punainen auto, kertoo Tuomas ylpeänä.
– Äiti on kiltti. Se rakastaa kauheasti suklaata. Olen suunnitellut äidille hienon kortin, ilmoittaa puolestaan Essi.
– Äidin nimi on Riitta ja se tekee hyvää ruokaa, hihkaisee Olli.
Veetu yhtyy Tuomaksen sanoihin. Äiti todellakin tekee hyvää ruokaa. Veetu kertoo äitinsä olevan Tuula ja hänellä onkin kaksi autoa, musta ja valkoinen. Seuraavaksi lapsilta kysytään, miten he ilahduttaisivat äitiään.
Moni äiti saisi paljon karkkia, Oukki Doukkeja ja tervakarkkeja. Yhdelle äidille olisi kuitenkin luvassa jotakin hieman erikoisempaa.
– Äiti tykkäisi tietokonepeleistä, tuumaa Veetu. Veetun isosisko Essi on kuitenkin sitä mieltä, että hänellä saattaisi olla jo niin paljon rahaa, että voisi ostaa äidille ainakin kolme suklaalevyä.
Äitienpäivät kuluvat perinteisissä merkeissä.
– Viime vuonna lähdin yöpaitasillaan hakemaan äidille valkovuokkoja ja oli tosi kylmää, Essi muistelee. Olli mainitsee laulaneensa isoveljien ja isän kanssa ja antoi paketin.
Kauaa lapset eivät enää jaksa vastata kysymyksiin. Heillä on paljon tärkeämpää tekemistä äitienpäiväkorttien parissa.