Asvaltoitavaa olisi, mutta rahaa ei

0

Varsinais-Suomen ELY-keskuksella ei ole Somerolla kuin yksi asvaltointikohde täksi kesäksi. Se on liikenneympyrä, jonka alue korjataan, maata tasataan ja pinta asvaltoidaan.
Tämän lisäksi Somerolla paikataan hieman ohikulkutietä. Sitä tehtiin jonkin verran jo viime viikolla.
– Emme asvaltoi paljon Somerolla, mutta emme muuallakaan. Meillä on reilut 6 000 kilometriä tietä hoidettavana Merikarvialle saakka. Siitä vain 200–300 kilometriä saa asvalttia päälleen tänä kesänä. Eli hyvin pientä se on: vähän ja lyhyitä pätkiä, kertoo kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.
– Tarvetta olisi asvaltoida, mutta emme pysty. Rahasta se on kiinni. Etusijalla ovat vilkkaasti liikennöidyt tiet. Valtateille olemme yrittäneet saada asvalttia, sitten kantateille, mutta tarvetta olisi paljon sitä pienemmillä teillä, jatkaa Heikkilä.
Lisää tiistain 26.5. Somero-lehdessä