Koirapuisto puhuttaa

0

Ajatus koirapuiston rakentamisesta kaupunkiimme nousee aika ajoin esille Somero-lehden yleisönosastolla. Sitäkin on ihmetelty, miksi Someron Seudun Koiraharrastajien omistamaa Haukkukallion aluetta ei aidata koirapuistoksi. Onhan se jo valmiiksi koirien käytössä.
Yhdistys on jo kertaalleen vastannut lehdessä, että Haukkukallio on tarkoitettu erilaista koulutus-, koe- ja näyttelytoimintaa varten. Se ei  ole ulkoilualue. Haukkukalliota ei edes voi aidata, koska sen on oltava muunneltavissa erilaisia tapahtumia varten.
Haukkukallio on yhdistyksen omistama ja tarkoitettu vain jäsenistön käyttöön. Siitä huolimatta alueella on jo nyt ilmennyt luvatonta käyttöä, jota aidatun ulkoilualueen rakentaminen vain lisäisi.
Yhdistys on myös todennut, että sen toimintaan eivät kuulu koirapuistot eikä niiden vaatiminen kaupungilta.
Suomen koirapuistoista löytyy lista esimerkiksi osoitteesta koirapuistot.com. Someroa lähinnä olevat löytyvät Forssasta ja Salosta.
Samalta sivustolta löytyy myös käyttäjien kommentteja. Niitä lukiessa huomaa, ettei puiston rakentaminen ei ole ihan yksiselitteinen asia.
Käyttäjät kertovat, että on ollut vaaratilanteita. On myös valitettu, että jätöksiä ei korjata. Pahimmillaan jonkun koiran kimppuun on hyökätty ja lemmikkiä on purtu.
Kaivataan valvontaa ja vastuuta, mikä tietää köyttökustannuksia.
Toki koirapuistojen käyttäjät kertovat myös kehuja kivoista kokemuksistaan.
Koirapuiston perustamiseksi on Somerolla tehty myös kaksi kansalaisaloitetta, toinen 2013 ja toinen viime maaliskuussa. Tämän kevään osalta tekninen lautakunta laittoi  aiheelle pisteen toteamalla, että koirapuistoa ei rakenneta.