Somerolaisnuoret pääsevät televisiodokumenttiin

0

Somerolaisnuorten elämästä tehdään televisiodokumentti. Yleisradio hakee parhaillaan somerolaisia nuoria mukaan dokumenttiin, jossa kuvataan pienen kaupungin elämää nuorten näkökulmasta. Se kuvataan ensi kesän aikana.
Yleisradio hakee dokumenttiin kuvattavaksi noin 15–19-vuotiaita nuoria. Dokumentin ohjaaja ja toimittaja Peter Wallenius tietää tämän päivän nuorten lähtevän mukaan ohjelmiin. Muutama somerolaisnuori on jo hakenutkin.
Nuoret voivat ilmoittautua Someron kaupungin nuorisotyöntekijöille Ida-Maria Okkerille, Thea Perholle tai Elina Lisiselle.
– Tänään perjantaina tulen Somerolle katsomaan jo paria nuorta. Toukokuun aikana saavun vielä uudestaan tapaamaan ja mahdollisesti koekuvaamaan nuoria. Voi olla yhteydessä minuun suoraan, jos haluaa ilmoittautua tai jokin asia askarruttaa. Jos on alaikäinen, tarvitsen myös vanhemman allekirjoittaman kuvausluvan, selvittää Peter Wallenius.
Mitään aikaisempaa kokemusta näyttelemisestä tai kameran edessä esiintymisestä ei vaadita. Riittää kunhan on oma itsensä ja uskaltaa päästää kuvaajan elämäänsä. Tarinan kannalta olisi hyvä, jos on suuren valinnan edessä. Mahdollisesti on muuttamassa opiskelun takia muualle, päättämässä mitä seuraavaksi tehdä tai on muun tärkeän asian äärellä.
Dokumentin kuvaukset alkavat kesäkuun alussa, kun koulut loppuvat ja jatkuvat tiiviisti kesän ajan elokuun loppuun, ehkä vielä syyskuussakin.
– Tulen Somerolle ennakkoluulottomasti. En aio todistaa mitään, vaan seuraan niin arkea kuin juhlaa, iloa ja tuntoja, taltioin niin hyviä kuin huonoja päiviä. Tämä on seurantadokumentti, josta selviää, mitä mieltä nuoret ovat elämästä, kertoo Peter Wallenius yhden hengen kuvaustiimistään.
Ohjelma koostetaan loppuvuonna ja tulee ulos vuonna 2016.