Älä missaa tapahtumia

0

Suviheinäviikot pääsivät vauhtiin loppuviikosta. Avajaisetkin saatiin järjestettyä, vaikka ne aluksi peruttiin.
Ohjelmaa riittää nyt joka päivälle, parhaimmillaan tapahtumia on yli kymmenen päivässä.
Osa ohjelmista on sellaisia, että ne ehtii kokea useampaankin kertaan teemaviikkojen aikana. Esimerkiksi musiikkiteatterin Onnen maalla on kymmenen esitystä ja Tupanäyttämön seikkailulle on tarjolla kolme vaihtoehtoista päivää. Lavatansseihin voi lähteä Suviheinäviikoilla kymmenen kertaa. Toripäiviä teemapäiville osuu viisi.
Seiväskarnevaaleja kisattiin parina päivänä. Myös jalkapallon Suviheinäturnaus on kaksipäiväinen. Teemakirkkoja on tarjolla kaksi. Myös Metka Kööri laulattaa kahdesti.
Erilaisia rock- tai bluesiltoja on  kymmenkunta.
Yksittäisistä tapahtumista takanapäin ovat jo avoimet puutarhat ja Porsasjuhlat. Tulossa on vielä koirien match show huomenna ja jokkiskisat lauantaina sekä stand up -ilta viikon päästä tiistaina. Karaokemestareita etsitään 12. päivä perjantaina.
11. heinäkuuta on varsinainen superlauantai, sillä silloin peräti kuusi  tapahtumaa keskittyy Someron supertähden Rauli Badding Somerjoen ympärille. Myös Badding-pysäkki paljastetaan. Samana päivänä pidetään Ol Hollil -perinnepäivä ja Olut-tapahtumakin. Seuraavana päivänä niitetään heinää museolla.
Tapahtumien lisäksi tarjolla on näyttelyitä eri puolilla Someroa.
Koska koko ajan tapahtuu, kannattaa olla tarkkana, että ehtii mukaan tunnelmaan. ”Ai, oliks se jo”, lausahduksia kun kuulee joka vuosi siellä sun täällä.
Myös järjestäjien ja yrittäjien on oltava nyt valppaina,  tapahtumista pitää muistuttaa  ihmisiä, käytti siihen sitten mitä tahansa konstia: lehtiä, julisteita, tiedotteita tai sosiaalista mediaa.