2005: Karvakuonoja kerrakseen

0
Aino_pikkusaari
Aino Pikkusaaren valokuvanäyttely on esillä Somerolla

 

Perjantai 20. toukokuuta 2005

Ihmisen parhaat ystävät ovat pääroolissa Aino Pikkusaaren valokuvanäyttelyssä Koiranpäivä. koiraharrastajia. Laurea-ammattikorkeakoulussa visuaalista designia opiskeleva Pikkusaari muistelee aloittaneensa valokuvausharrastuksen 8-vuotiaana. Silloin hän sai ensimmäisen kameransa joululahjaksi ja siitä lähtien hän on kuvannut lemmikkejään ja sukujuhlia.Innostuksen koira-aiheiseen näyttelyyn Aino Pikkusaari sai englantilaisesta ilmoituksesta, jossa haettiin laadukkaita koirakuvia rotuja esittelevään kirjaseen.
– Lähetin kymmenisen kuvaa Englantiin ja ne hyväksyttiin mukaan. Ajattelin, että miksen samalla tekisi kokonaista näyttelyä koirista, Pikkusaari kertoo.
Vaikka Pikkusaarella on omia koiria, yksikään kuvien karvakuonoista ei ole hänen. Sen sijaan ihmiset tarjoavat mielellään omia koiriaan valokuvamalleiksi. Näyttelyn kuvat hän on ottanut viimeisten viiden vuoden aikana.
Pikkusaari mainitsee, että koiran kuvaaminen vaatii erityistä kärsivällisyyttä.
– Koirat ovat haasteellisia kuvattavia. Jos kuvaajalla ei ole kärsivällisyyttä, ei kuvaus tule onnistumaan. Kuvaus hoidetaan koirien ehdoilla. Aikaa siis saattaa kulua hyvinkin paljon, Pikkusaari naurahtaa.