1985: Kesätyötilanne erinomainen

0

Tiistai, 23. heinäkuuta 1985

Kaiken kaikkiaan kesäkuussa oli työnhakijoita 275. Alle 20-vuotiaita, työttömiä työnhakijoita oli 16. Työttömiä oli Somerolla kesäkuun viimeisenä katsastuspäivänä 84. Avoimia työpaikkoja oli 12.
Lyhennetyllä työviikolla oli 18 henkilöä. Työttömyyseläkkeellä on Somerolla ennätysmäärä ihmisiä, 111. Viime vuonna vastaava luku oli 86. Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden työttömänä olleita oli neljä.

Koko Turun työvoimapiirin työttömyysaste oli 3,8. Somerolla luvut näyttivät 1,9:ää astetta, joka on piirin toiseksi paras tulos. Paimiossa ollaan edelleenkin vahvoilla 1,3 asteella. Salon työttömyysaste on 2,4 ja Forssankin alueen tilanne on paranemaan päin. Tilanteeseen vaikuttaa ympäristökuntien Tammelan, Humppilan ja Jokioisten kuuluminen Forssan työvoimatoimiston alueeseen. Forssan työttömyysaste oli kesäkuussa 4,4, joka on paljon lohdullisempi kuin viime vuonna samoihin aikoihin.
Somerolla työttömyyden kesto oli keskimäärin15 viikkoa. Koko piirin keskimääräinen työttömyyden kesto oli 27 viikkoa.