2000: Työttömiä enemmän kuin toukokuussa

0

Perjantai, 28. heinäkuuta 2000

Työttömien määrä on kasvanut verrattuna sekä toukokuun että viime kesän lukuihin. Viime vuoden kesäkuussa Somerolla oli 394 työtöntä, kun viime kuun luku oli 415. Toukokuuhun verrattuna työttömien määrä on lisääntynyt yhdellätoista.

Kesäkuun työttömyysprosentti oli 9,4, kun se vielä toukokuussa oli 9,2.

Kesällä kohollaan oleviin työttömyyslukuihin viakuttavat oppilaitoksista valmistuneet nuoret, jotka ilmoittautuvat alkukesästä työnhakijoiksi. Somerolla työttömyystilanteen muuttumiseen viime kesästä vaikuttavat muun muassa kevään lomautukset.

Varsinais-Suomen työttömien määrä kokonaisuudessaan on laskenut viime kesäkuun 27095:stä 25578 henkilöön. Vuoden 1995 vastaavasta ajanjaksosta laskua on ollut 10 000 henkilöä. Salon Seudun nuorisotyöttömyys on laskenut huomattavasti viime vuoden kesäkuusta, mutta myös pitkäaikais- ja yli 50-vuotiaiden työttömyys ovat laskussa.