Jensen puolustaa viikonloppuna kultamitaliaan

0

Jensen hyppää

Pitkäjärveläinen kilparatsastaja Janna Jensen puolustaa tänään perjantaina alkavissa esteratsastuksen sm-kilpailuissa viime vuotista kultamitaliaan. Kilpailut ratsastetaan Ypäjän Hevosopistolla. Jensen lähtee kisaan saksalaisella 13-vuotiaalla ratsuruunallaan Calbay, jonka kanssa voitto irtosi vuosi sitten.

Ypäjällä ratsastetaan viikonlopun aikana kaikkien ikäryhmien mestaruuksista. Ratsukot kisaavat kolmena päivänä, yhden osakilpailun jokaisena. Sm-taisto huipentuu sunnuntaina ratsastettaviin finaaleihin.

Jensen ja Calbay ovat pärjänneet kesän kisoissaan hyvin. Suomessa korkeimmalla tasolla esteratsastuksessa kilpailtavassa Tapiola Grand Prix -sarjassa Jensen ja Calbay ovat osallistuneet kahteen osakilpailuun saaden molemmista sijoituksen. Salon osakilpailussa ratsukko suoritti toiselle sijalle, Savonlinnassa kaksikko vei voiton. Jensen pitää suurimpana vastustajanaan tulevissa sm-kisoissa hänet Salossa peitonnutta oulunsalolaista Hanna Tardiveauta, joka osallistuu viikonloppuun kahdella hevosella.

Lisää Jensenin hevostentäyteisestä elämästä pääset lukemaan ensi viikon lehdestä.