Musiikin voima on valtava

0

Lauantaina Somerolla näki, mikä on kulttuurin voima. Väki pakkautui raitille katsomaan, millaisen muistomerkin somerolainen musiikkivaikuttaja saa. Ei edes kaatosade saanut joukkoa kaikkoamaan paikalta. Hänen musiikkiaan kuunneltiin puistokonsertissa ja illalla lisää niin kirkossa kuin tanssilavoilla.
Ihmisiä oli kuin muurahaisia, mutta tuskin he saapuivat Somerolle pelkän patsaan takia. He saapuivat, koska Rauli Badding Somerjoen musiikki merkitsee heille jotain. Se saa heidän sydämensä väpäjämään.
Hänen sävellystensä, sanoitustensa ja tulkintojensa voima on herkkyys. Jokainen kuulija voi samaistua niihin ja saa niistä itselleen rakennuspalikoita.
Musiikki lohduttaa ja ilostuttaa. Sen avulla pystyy vajoamaan alas ja nousemaan ylös, jos antaa musiikin viedä.
Ehkä lohdutusta tuo myös se, että vaatimatonkin ihminen, kuten Badding oli, pystyy synnyttämään jotain sellaista, jolla vaikuttaa muihin. Meillä kaikilla on siihen mahdollisuus, kun otamme herkkyytemme käyttöön. Silloin saamme ja annamme.