Nyt nautitaan kasviksista ja grillausesta

0

Kesä tuo tuoretta satoa suomalaisten ruokapöytiin. Kasviksia kulutetaan  runsaasti enemmän kuin muina vuodenaikoina, kertoo Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimus.
Reilut 40 prosenttia Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastanneista kertoo lisäävänsä kasvisten käyttöä kesäisin.
Kasvisten suosiminen korostuu etenkin naisilla, joista joka toinen sanoo lisäävänsä kasvisten käyttöä.
Reilut kymmenen prosenttia suomalaisista sen sijaan lisää lihan käyttöä kesäisin. Näin vastanneissa oli selvästi enemmän miehiä kuin naisia. Lihan käytön lisääntyminen selittyy tietenkin suomalaisten vahvalla grillausperinteellä.
Kesä on Suomessa niin lyhyt, että nautitaan molemmista. Antaa grillin kärytä ja lautasen notkua tuoreista kasviksista.
Erityisesti näin maalla kun asutaan, kannattaa kauppaan poiketessa pitää mielessä sekin, että lähiruokaa ja kotimaisia raaka-aineita ostamalla tukee Suomen työllisyyttä ja luo uusia työpaikkoja.
Selvityksen mukaan Suomeen syntyisi vuodessa 10 000 uutta työpaikkaa, jos suomalaisiin tuotteisiin sijoitettaisiin kuukaudessa kymmenen euroa enemmän.