1985: Ensiapuryhmä sai pelastuspalveluauton

0
Kalustoa vailla käyttökelpoinen pelastuspalveluauto, tuumii Jarmo Heirola Lohtajalta tuomansa ajokin vierellä.
Kalustoa vailla käyttökelpoinen pelastuspalveluauto, tuumii Jarmo Heirola Lohtajalta tuomansa ajokin vierellä.

Perjantai, 23. elokuuta 1985

”Vaikka mersulla on ajettu jo n. 230 000 kilometriä, on se teknisesti hyvässä kunnossa”, sanoi Jarmo Heirola, joka ajhoi äsettäi auton Lohtajalta Somerolle.
”Auto maksoi ainoastaan 20 000 markkaa, joka on vain osa siitä mitä auton varustaminen käyttökuntoon tulee maksamaan”.

Jarmo Heirola kertoi, että auto varustetaan ensiapuryhmän käyttöön mahdollisimman nopeasti. ”Tarkoitukseen sopivia autoja ei ole kovin usein tarjolla, joten tartuimme heti tilaisuuteen, vaikka ryhmällä ei vielä olekaan varoja auton varustamiseen radiolla, puhelimella ja ensiapuvarustuksella. Tietty varustetaso tarvitaan, ennenkuin auto voidaan hyväksyä pelastuspalvelutehtäviin.”.
”Auton hankitahan on ollut ensiapuryhmällä pitkään vireillä. Olemme pitäneet hanketta tärkeänä jo senkin vuoksi, että vaikka Hämeen läänissä pelastuspalveluautoja on kymmenkunta ei niitä kuitenkaan ole Someron lähipaikkakunnilla. Auton hankintaa suunniltaessa toimeenpainimme keräyksen, joka tuotti 9 700 mk ja joka kytettiin auton hankintaan”.

”Someron ensiapuaryhmällä on sikäli hyvä tilanne, että meillä on on kahdeksantoista henkeä hälytysvalmiudessa, kaikki vähintään kolmoskurssin suoritti viisi henkilöä. Tämäkin koulutus tuli maksamaan n. 6 000mk. Ensiapuryhmän valmius on siis hyvä ja tehokkuus kasvaa ratkaisevasti sen jälkeen, kun saamme auton varustukse kuntoon ja ajoluvan itse toimintaa varten”, totesi Jarmo Heirola.