1985: Koululaisten lomapäivät

0
Kiiruun koulun sekamelska vielä viikkoa ennen oppilaiden suurta ryntäystä.
Kiiruun koulun sekamelska vielä viikkoa ennen oppilaiden suurta ryntäystä.

Perjantai, 9. elokuuta 1985

Someron koululautakunnan viimeisimmässä kokouksessa päätettiin neljästä väliaikaisesta ala-asteen opettajan virasta. Esillä oli myös asiaa koulupäivistä ja lomien ajankohdista.
Kaurakedon koululle on opettajan paikkaan kiinnitetty, fil. yo. Jari Korhonen, Pitkäjärvelle hum. kand. Vesa Viljanen, Joensuun kouluun yo. Outi Kallioniemi ja Kaskistoon fil. kand. Eila Laitinen. Virat ovat siis vain ensi lukuvuoden ajaksi.
Kouluhallituksen määräysten mukaan koulu alkaa tänä vuonna 15. 8. ja päättyy 20.12. Pyhäinmiestenpäivän jälkeinen maanantai 4.11. on vapaata. Hiihtoloma pidetään 24.-28.2. Pääsiäisloma on 27. -31.3. mukana siis kiirastorstaikin. Vapunjälkeinen perjantai 2.5. on määrätty myös vapaapäiväksi. Koulu päättyy keväällä 31.5. 86, lauantaina.

Ilmoittautuneille on lähetetty jo varoitukset hakeutua muihin kouluihin siltä varalta, että kymppiluokka jääkin haaveeksi.

Oppilaskatoon ovat syynä luultavasti ammattikoulut, jotka suorastaan pyytelevät oppilaita. Vapaita paikkoja on ammattikouluissa kuitenkin vielä jonkun verran, ellei linjalla ole niin väliä.