1985: Somerolla edellytyksiä kaupunki-nimitykseen

0
Maaherra Risto Tainio pitää hyvinä Someron edellytyksiä kaupunki-nimityksen saamiseen.
Maaherra Risto Tainio pitää hyvinä Someron edellytyksiä kaupunki-nimityksen saamiseen.

 

Tiistai, 20. elokuuta 1985

Maaherra Tainio sanoi hyvin ymmärtävänsä niitä syrjäseutujen asukkaita, jotka kokevat kaupunkiajatuksen vieraana, jopa ristiriitaisena maan suurimassa viljapitäjässä. Kuitenkaan hän ei henkilökohtaisesti näe mitään ristiriitaa siinä, että maaseutupitäjänkin keskustaa ja palveluja pyritään kehittämään myös kaupunki-nimityksen avulla.
”Yleinen käsitys on, että kaupunki-nimitys on omiaan vetämään uusia yrityksiä paikkakunnalle. Somerolla on kaupunkimainen keskusta, jossa on runsaasti kaupungille ominaisia palveluja. Jos kaupunki-nimityksen avulla voidaan monipuolistaa ja lisätä yritystoimintaa ja elinkeinoelämän palveluja, on se pelkästään myönteistä. Sen rinnalla maataloudella on samat mahdollisuudet menestyä kuin nytkin”, sanoi maaherra Tainio.

Hän uskoi, että kaupunkiasia tulee tavalla tai toisella esille syksyn kuluessa. Joutuuhan sisäministeriö ratkaisemaan periaatteellisen kantansa uusien kaupunkien perustamiseen ja vasta sen jälkeen päättämään, mitkä paikkakunnat voisivat kaupunki-nimityksen saada.