Kiiruun koulun rakennuslupa törmäsi väestönsuojien vähäisyyteen

0

Kiiruun koulun piirustukset oli tarkoitus hyväksyä teknisessä lautakunnassa tällä viikolla. Isoimmaksi esteeksi hyväksynnälle nousi palo- ja pelastusviranomaisten vaatimus väestönsuojien määrästä. Niitä ei ole läheskään riittävästi.

Koulun suunnittelija oli huomioinut piirustuksiin 135 neliötä väestönsuojatiloja, joka olisi riittänyt vain 180 oppilaalle. Oikea lukema on yli 400 neliötä.
Mitoitus oli virheellinen, sillä neliöt oli laskettu piirustuksiin koulun neliömäärän mukaan, kun pohjana pitäisi olla koulun koko henkilömäärä, rakennustarkastaja Petri Vastamäki sanoo.
Tekninen johtaja Marko Mäkisen mukaan Somero on päässyt pelastuslaitoksen kanssa yhteisymmärrykseen.
– Tiloja on löydettävissä riittävän läheltä koulua. Kaupungintalolta löytyy johtokeskukseksi nimetty 160 neliön tila, johon mahtuu 267 henkeä. Myös uimahallista ja kirjastosta löytyy hieman tiloja. Lisäksi kartoitamme koulun ympärillä sijaitsevat yritykset ja sen, mitä siltä puolelta on mahdollisuuksia saada lisää.
– Voimme saada tiloja myös yli 250 metrin päästä koulusta, jos pelastuslaitos ottaa kannan, ettei suojautumisen taso siitä oleellisesti heikkene, Mäkinen jatkaa.

Lue lisää 21.8.2015 lehdestä