Minna Nikkanen hyppäsi finaaliin

0
nikkanen
Minna Nikkanen oli hyvin hereillä maanantaiaamuna Pekingin MM-kisojen naisten seiväshypyn karsintakilpailussa. Nikkanen ylitti ensimmäisellä yrityksellään 455, joka lopulta riitti keskiviikkona hypättävään finaaliin.
Aulis Tiensuu
Minna Nikkanen aloitti karsinnan aloituskorkeudesta 415 ja ylitti sen sekä seuraavan korkeuden 430 ilmavasti ensimmäisellään. Tarkoituksena oli pitää koko ajan hyppytuntumaa yllä sekä edetä korkeus ja seiväs kerrallaan ylöspäin.
Kilpailun edettyä 445:een tuli pudotus, mutta Nikkasen mukaan vain siitä syystä, että seiväs oli sittenkin liian pieni. Toisella rima ylittyi helposti ja pian perään myös 455 ensimmäisellä.
Karsintarajaksi oli määrätty 460, mutta siihen ei rimaa ei nostettu, vaan päästettiin kaikki 455 ylittäneet 14 hyppääjää finaaliin. Nikkanen oli karsintakilpailussa kuudes, pienenä kauneusvirheenään vain tuo yksi pudotus.
Monia kovia naisia karsiutui. Heistä mainittakoon tänä vuonna 470 ylittäneet arvokisamitalistit Saksan Silke Spiegelburg, Tšekin Jirina Ptacnikova ja Kreikan Ekaterini Stefanidi sekä USA:n Demi Payne ja Sveitsin Nicole Büchler.
– Suhteellisen hyvin juoksu kulki, merkit osuivat kohdalleen, eikä tuuli ollut paha. Finaalissa tavoite on lähteä hyppäämään uutta ennätystä sekä päästä kahdeksan parhaan joukkoon, totesi Minna Nikkanen tyytyväisyyttä säteillen karsinnan jälkeen.
Nousukuntoinen Nikkanen on saanut viime kisoissaan vauhdinoton kuntoon. Hänen mukaansa juoksusta löytyvät avut myös hypyn eri vaiheiden tekniikan sujumiseen.
Valmentaja Jarno Koivunen oli myös tyytyväinen Minnan hyppyihin, todeten kuitenkin, että ne olivat riittäviä, mutta eivät vielä täydellisiä.
Naisten seiväshypyn MM-finaali hypätään keskiviikkona kello 14 Suomen aikaa. Samana iltapäivänä käydään myös toisen suomalaislajin, miesten keihään loppukilpailu. Pekingin Linnupesä-stadionille on silloin luvassa yli 30 asteen hellettä.

Naisten seiväskarsinnasta finaaliin selviytyneet, kaikki ylittivät 455:
1) Martina Sturtz Saksa, Nikoleta Kyriakopoulou Kreikka, Fabiana Murer Brasilia, Angelica Bengtsson Ruotsi ja Holly Bradshaw Iso-Britannia, 6) Minna Nikkanen Suomi, Lisa Ryzih Saksa ja Michaela Meijer Ruotsi, 9) Yarisley Silva Brasilia ja Jennifer Suhr USA, 11) Anzhelika Sidorova Venäjä, Alana Boyd Australia, Sandi Morris USA ja Ling Ni Kiina.