Pitäisikö mieluummin kannustaa kuin haukkua

0

Somero-lehden tekstaripalstan ykköspuheenaihe on viime aikoina ollut Hiidenlinna. Jonkun mielestä se on pilattu, jopa raiskattu, toisen mielestä upea kokemus, nähtävyys, jota kelpaa suositella muillekin.
Linnan rakentaja Reino Koivuniemi piti Marja-vaimonsa kanssa nähtävyyttä yli kaksikymmentä vuotta. Rakennus itsessään riitti nähtävyydeksi, kun läsnä oli myös mies, joka linnan oli tehnyt. Joku saattoi ihmetellä jopa enemmän ukkoa kuin taloa. Juttua riitti ja kävijöillä oli hauskaa.
Kaksi vuotta sitten yrittäjäpariskunta jäi yli seitsemänkympin iässä eläkkeelle, mikä heille suotakoon.
Oli onni, että linnaan löydettiin uusi isäntä, joka jatkaa yritystoimintaa. Rakennus olisi voinut päätyä myös jonkun yksityisasunnoksi.
Uuden isännän, Sami Uotilan, ansiosta Hiidenlinna on kävijämäärältään edelleen yksi Someron vetovoimaisimmista turistikohteista. Meillä on nähtävyys, jota näyttää vieraille ja josta kertoa teillä ja turuilla.
Uusi isäntä tekee asiat omalla tyylillään. Hän hakee vetovoimaisuutta monipuolisuudella ja houkuttelee  kävijöitä uusista ikäluokista.
Uotilalla on varmasti paljon opittavaa. Hänellä on myös paljon ideoita ja intoa. Annetaan miehelle mahdollisuus yrittää. Ollaan ylpeitä siitä, että meillä yhä on Hiidenlinna.