Somero tarjoaa luonnossa liikkujalle hulppeat puitteet

0
Esakallio-Hovimäki -reitin näkymiä.
Esakallio-Hovimäki -reitin näkymiä.

esakallio_hovimaki_polku3

Esakallio-Hovimäki -reitillä on viihtynyt jäljistä päätellen kaksipyöräinen moottoriajoneuvokin.
Esakallio-Hovimäki -reitillä on viihtynyt jäljistä päätellen kaksipyöräinen moottoriajoneuvokin.
Iso-Valkeella.
Iso-Valkee järvi ranta rantamaisema
Iso-Valkeen sauna.
Iso-Valkeen sauna.
Häntälän luontopolulla.
Häntälän luontopolulla.
Metsäkoivulan polulla.
Metsäkoivulan polulla.
Ämyrillä.
Ämyrillä.

Somerolla on neljä ulkoilu- ja vaellusreittiä sekä kolme kuntorataa. Esimerkiksi Iso-Valkeen patikointipolku kiertää kirkasvetisen järven. Häntälän luontopolulla tulevat laiduntavat lehmät tervehtimään. Metsäkoivulan polulla saa kiipeillä kalliolle ja ihailla huikeita näkymiä. Ämyrillä ja Pitkäjärvellä haastetta tuovat jyrkät korkeuserot ja Rankkulassa reitin varrelle sijoitetut kuntolaitteet.
Monet laavut ja tulentekopaikat tarjoavat hyvät puitteet eväiden nauttimiseen tai muuten vain luonnon rauhassa istuskeluun. Kolmessa paikassa voi hypätä myös uimaan.  Somero-lehti esittelee reitit ja niiden sijainnit.

Lue lisää 14.8.2015 lehdestä