1985: Päällystettä Helsingintielle

0

_DSC0140

Tiistai, 10. syyskuuta 1985
– Keskiviikkona sade vähän haittasi keskipäivällä mutta sen jälkeen ollaan pysytty vauhdissa. Helsingintien parannustyön ensimmäisen osan asvaltointi on parin viikon homma, jollei sateita tule runsaasti. Päivässä saadaan valmiiksi kolme kilometriä yhtä kaistaa eli valmista tietä 1,5 kilometriä, kertoi työmaapäällikkö Pertti Toivonen.

Helsingintien leveys on kahdeksan metriä, päällystettä 7,5 metrin leveydelle. Keskustan kohdalla Salon tiehaarasta leviää asvalttiosuus.

Toinen vaihe jo käynnissä
Helsingintien korjaustäiden toinen vaihe, Lamminniemeltä Somerniemen kirkolle olevan tieosuuden perusparannus, on lähtenyt myös käyntiin. Töiden alkuun päästiin elokuun puolella eli hieman aikasemmin kuin oli suunniteltu.
Salon tiehaaraan ulottuvia pohjustustöitä jatketaan niin kauan kuin maat jäätyvät. Vuoden päästä elokuussa 13 kilometrin pituinen toinen osuus saa asvaltin.
Rakennustyöt hidastavat liikennettä, nopeusrajoitus on paikoin 30km tunnissa, mutta siihen on jo totuttu ja saadaanhan entistä ehompi tie vaivan palkaksi.
Lukkarin silta rakennetaan uuteen paikkaan. Varatie siltakohtaan on jo tehty samoin siltakaivantoa. Uudesta sillasta tehdään 33 metriä pitkä. Vesi vaikeuksiakin siltatyömaalla voi tulla, kun kaivanto ulotetaan neljä-viisi metriä vesipnnan alapuolelle.

Vuoden 1987 loppuun mennessä valmis tie

Helsingintien kolmannen vaiheen eli ohikulkutien rakentamisen aloittaminen on vuorossa ensi keäsnä. Vuoden 1987 elokuun lopppuun mennessä pitäisi koko Helsingintien olla valmiina.
– Nyt piirissä odotellaan kolmannen vaiheen suunnitelmalle vahvistusta. Vahvistuksen saaminen olisi tärkeää, koska suunnitelmaan kuuluu liitännäisenä sorakuoppa ja pitäisi päästä murskaamaan kantavia aineita. Rahan kanssa ei ole ongelmia. Budjetissa on annettu määräraha koko tien parannushankkeelle, ei kolmelle vaiheelle erikseen, kertoi Pertti Toivonen.
Taajaman kohdan haltuun otto on ensi keväänä. Talojen omistajien kanssa on sovittava järjestelyistä. Valituksia ei ole juuri tullut, joten ehkä pysymme aikataulussa, jatkoi Toivonen.