Autolla on huomenna vapaapäivä

0

Tämän vuoden Euroopan Liikkujan viikon teemana ovat erilaiset kulkumuodot eri matkoilla. Yhteiseurooppalainen viikko haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja. Tänään vietetään jo perinteeksi muodostunutta auton vapaapäivää.
Pyöräily, kävely, joukkoliikenne, autolla ajo ja kimppakyydit tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja matkan tekemiseen. Arjen matkat voivat olla myös terveellistä kuntoilua, omaa aikaa lukea kirjoja, mahdollisuus keskustella päivän kuulumisista perheenjäsenten kanssa tai jotain muuta mielekästä tekemistä.
Tänä vuonna auton vapaapäivä näkyy ja kuuluu erityisesti sosiaalisessa mediassa. Myös joukko julkisuudesta tuttuja henkilöitä on lupautunut jättämään autot parkkiin ja kokeilemaan vaihtoehtoisia kulkumuotoja. Keitä nämä henkilöt ovat ja miten he liikkuvat arjen matkat, selviää seuraamalla Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa hastagia #autonvapaapäivä.
Tänä vuonna menossa ovat mukana myös Liikennevirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, ympäristöministeriö, Pyöräilykuntien verkosto ry, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Työterveyslaitos, Liikenneturva, VR, Kunnossa kaiken ikää (KKI) -hanke ja Kuntaliitto.