Koppi nuoresta ajoissa

0

– Nuoria halutaan Somerolla tukea, kuten myös vanhempia kasvatustyössä. Resursseja ei ole kellään paljon, mutta meillä kaikilla on mahdollisuus ottaa nuoresta koppi. Monta silmää näkee enemmän kuin yksi, mutta se yksikin näkijä voi olla tärkeä, pohtii Someron kaupungin etsivä nuorisotyöntekijä  Elina Lisinen.

Hän yrittää tavoittaa palveluiden ulkopuolelle jääneet nuoret; heidät, jotka eivät ole opiskelemassa eivätkä töissä.  Nuoret itsekin ovat löytäneet hänet. Puhelinsoitto, tekstiviesti tai sähköposti ovat startti. Siitä lähtee mahdollisuuksien etsiminen.

Yhteistyökumppaneita on monia, esimerkiksi koulut, perusturvan aikuissosiaalityö ja työpaja Ecotekola.  On työllisyyden edistämisen ryhmää ja ensi vuonna polkaistaan nuorten tuki- ja palveluverkoston ohjausryhmä. Yhteistyötä yrittäjien kanssa pyritään laajentamaan.

Etsivä nuorisotyöntekijä Elina Lisisen löytää  nuorisotalo Jukolasta.
Etsivä nuorisotyöntekijä Elina Lisisen löytää nuorisotalo Jukolasta.

Etsivä nuorisotyöntekijä Lisinen ehdottaa perustettavaksi yhteispalvelupisteitä, joista saa yhdestä paikasta saman katon alta avun. Niissä olisi asiantuntemusta työstä, koulutuksesta, erilaisista tukipalveluista, toimeentulotuista ja sosiaalipuolen asioista. Yhteispalvelupiste on hyvä ratkaisu sekä palvelun tarvitsijalle että tarjoajalle.