Miten auttaa turvapaikanhakijoita?

0

Somerolaiset haluavat auttaa Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita. Epätietoisuutta on, mitä kanavaa käyttää ja mikä on varmasti luotettava tapaa antaa apuaan.
Someron seurakunnan vs. kirkkoherra Lilli-Irmeli Hintsa kertoo, ettei seurakuntaan vielä oteta vastaan tavaraa, ei ennen kuin tiedetään, mihin se on järkevintä toimittaa ja millaista tavaraa tarvitaan kipeimmin.

Myös se halutaan selville, miten lähikunta Forssassa toimitaan.

Punaisen Ristin Turun Vastaanottokeskus on ylikuormitettu.
– Toive on, että lahjoittajat varastoisivat vaatteita vielä hetken omissa varastoissaan ja toimittaisivat niitä sitten pitkin syksyä konttiin ja toimitettavaksi sieltä eteenpäin, tiedottaa järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiristä.

SPR:n Someron Essi Torkkomäki-Ryhtä kutsuu kaikki mukaan Nälkäpäiväkeräykseen, joka on loppuviikosta, 17.–19. syyskuuta.
– Nälkäpäiväkeräys on erinomainen tapa olla mukana auttamisen ketjussa. Voi tulla mukaan kerääjäksi ilmoittautumalle minulle tai lahjoittaa rahaa lippaisiin. Me keräämme Someron pääkadulla lippaiden kanssa ja S-marketilla myydään leipiä, joiden tuotto menee Nälkäpäiväkeräykseen.