Heli Laaksonen valmisti lintuhäkkikakkuun ensin koristeet.
Korkea kakku tarvitsee tuekseen keppejä.
Kakku jaetaan puolivälistä levyllä kahtia. Kakusta myös syödään ensin päälimmäinen kerros, jonka jälkeen levy poistetaan ja sitten alakerta.
Täytetty ja muotoiltu kakku päällystetään aina sokerikreemillä, joka silottaa epätasaisuudet ja toimii kosteussuojana.
Sokerimassalevy kaulitaan ja värjätään.
Ohueksi kaulittu levy sovitellaan ja silotellaan kakun päälle.
Kakku viimeistellään koristeilla.
Kahden lapsen äiti Heli Laaksonen loihtii keittiössään veistoksellisia kakkuja. On hevosenpäätä, kitaraa, Angry Birdsiä, huutokauppameklarin nuijaa, prinsessatyynyä, ylioppilaslakkia, matkalaukkua, eläimiä, ihmisiä, kukkia, pitsiä. Omille syntymäpäivilleen hän teki herkän lintuhäkkikakun.