Ole loistava!

0

Aamulla ja illalla on jo pimeää. Valoton pyöräilijä ja heijastimeton jalankulkija leikkivät hengellään. Nyt ei kannata olla vaatimaton, nyt pitää loistaa ja näkyä.
Lähiajovaloilla ajava autoilija huomaa pimeässä liikkuvan jalankulkijan noin 40 metrin etäisyydeltä, kun taas heijastinta käyttävä jalankulkija näkyy jopa noin 150 metrin etäisyydeltä.
Trafi suosittelee, että hämärän ja pimeän aikaan ulkona liikkuessa käytetään laadukasta, CE-merkinnällä varustettua heijastinta. Jalankulkijalla paras paikka heijastimelle on oikealla puolella noin puolen metrin korkeudella.
Pienellä ja yksinkertaisella tavalla voi parantaa omaa turvallisuuttaan merkittävästi.
Lemmikkien kanssa ulkoilevien pitää muistaa, että hihna ja sen päässä kipittävä karvaturri eivät näy autoilijalle pimeää asvalttia vasten. Lemmikinkin havaittavuus paranee huomattavasti, kun kaulapannassa tai talutushihnassa on heijastin.