Somerolla mennään kouluun perjantaina

0

 

Palkansaajajärjestöt suunnittelevat perjantaiksi valtakunnallista mielenilmausta hallituksen leikkauksia vastaan. SAK:n, Akavan ja STTK:n liittojen jäsenet osoittavat mieltään Helsingin Rautatientorilla kello 11:stä lähtien.
Opettajien ammattijärjestön OAJ:n Someron paikallisyhdistyksen väki ei osallistu mielenilmaukseen, joten koulut toimivat normaalisti.
– Tunsimme, että suurin kysymys mielenilmauksessa käsittelee sunnuntai- ynnä muita lisiä, jotka eivät koske meitä. Lisäksi on vielä varsin epäselvää, mitkä kohdat päätöksistä varsinaisesti kirjataan lakiin ja menevätkö ne kaikki läpi lakivaliokunnassa, kertoo OAJ:n Someron yhdistyksen puheenjohtaja Elina Lemberg-Kärki.
– Kahden tunnin työseisaus keskellä päivää aiheuttaa koulussa enemmän haittaa kuin hyötyä. Opetuksen järjestäminen ei ehkä sinänsä ole ongelma, mutta kostautuu seuraavalla viikolla.
Mielenosoituksella puolustetaan työmarkkinajärjestöjen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista ja vastustetaan hallituksen yksipuolisia päätöksiä heikentää palkansaajien työehtoja. Järjestöjen pirtaan eivät sovi hallituksen ilmoittamat vuosilomaoikeuden rajoittaminen, sairausloman palkaton karenssipäivä, arkipyhien palkattomuus sekä ylityö- ja sunnuntaikorvauksien leikkaaminen.