Tuoremehuasemalla hiljaista – mehua puristetaan vain lauantaisin

0

Someron tuoremehuasemalla on tullut alkusyksystä vähän varauksia. Toimintaa talkoilla pyörittävä Lammijärven Metsäveikot päätti, että mehua puristetaan vain lauantaisin, ei lainkaan viikolla.
– Omenat ovat olleet pieniä ja matoisia. Ne ovat pudonneet alas ennen aikojaan. Pihlajamarjakoin toukat ovat olleet asialla, omenarupeakin on ollut. Keväällä pölytyskään ei oikein onnistunut, pohdiskelee Jari Kuisma Lamminjärven Metsäveikoista.
Tuoremehuasema pyörähti käyntiin normaalia myöhemmin, vasta syyskuun alussa, sillä omenasato on parisen viikkoa myöhässä. Viileä ja sateinen alkukesä viivästytti sadon kypsymistä. Etenkin kesälajikkeiden ja aikaisten syyslajikkeiden satomäärä jäi tämän takia alle odotusten. Talvilajikkeiden osalta tilanne on parempi ja niillä on vielä kasvuaikaakin.

Lue lisää tiistain 22.9. Somero-lehdestä.