Yli 200 suunnistajaa Somerolle

0

 

Yli kaksisataa suunnistajaa on ilmoittautunut Someron Esan huomenna sunnuntaina järjestämään Laitiaisissa juostavaan Rastijahtiin. Kilpailunjohtajana toimii Olli Nuotio ja pääratamestarina Janne Seppälä.
Eniten osallistujia on tulossa Hiidenkiertäjistä, Paimion Rastista ja MS Parmasta.
Tavanomaisesta kisasta poiketen lähdöt aikuisten sarjoissa tapahtuvat yhteislähtöinä. Aluksi juostaan sarjoista riippuen joko kaksi tai kolme pienehköä, muutaman rastin lenkkiä, joilta palataan aina keskusrastille. Näillä lenkeillä kilpailija saa itse päättää sen, missä järjestyksessä rastit on mielestään edullisinta kiertää. Lopussa kullakin sarjalla on yhteinen putkiosuus.
Naisten pääsarjassa tullaan kovin kamppailu voitosta jälleen aivan ilmeisesti käymään Angelniemen Ankkurin Heini Saarimäen ja Paimion Rastin Inga Damben välillä. Kahtena edellisenä vuonna Heinimäki on kirinyt niukasta ykköseksi.
Miesten puolella viimevuotista voittoa puolustaa MS Parman Samuli Salmenoja.