1985: Kirkkoon kuuluu 89% suomalaisista

0

Perjantai, 25. lokakuuta 1985

Kirkon läsnäolevian jäsenten määrä on pysytellyt hieman 90 prosentin rajan alapuolella jo muutaman vuoden ajan. Vuoden 1984 tilastojen mukaan seurakuntien väkiluku kasvoi absoluuttisesti, mutta laski hieman prosentuaalisesti (89,8% v. 1983) Laskuun vaikutti kirkosta eroaminen, jossa tapahtui huomattava nousu.
Suomalaisista lapsista kastetaan edelleen yli 91%. Suhteellinen osuus on sama kuin edellisenä vuonna, jossakin kasteiden kokonäismäärä on laskenut vähentyneestä syntyvyydestä johtuen.
Avioerojen lukumäärä pysyi vakiona suhteessa seurakuntien keskiväkilukuun. Avioeroja oli viime vuonna 9151. Sen sijaan olmittujen avioliittojen määrä laski 3,4 prosentilla ja siviviiavioliittojen suhteellinen osuus näistä nousi.
Siviilivihkimisten määrä oli keskimäärin koko maassa 15,1% ja Helsingin hiippakunassa 32,7% solmituista avioliitoista.