1985: Seurakuntakeskus Järnströmin tontille

0

_DSC0142 _DSC0143

Perjantai, 27. syyskuuta 1985

Äänestyksiä edeltänyt keskustelu eteni rauhallisen asiallisena. Eniten kirkkovaltuuston jäseniä askarrutti molempia rakennuspaikkojen määperä, jonka arveltiin nostavan merkittävästi kustannuksia. Kokouksessa tuli esille, että kirkkohallituksen rakennustarkastajan vieraillessa esitettyihin rakennuspaikkoihin tutustumassa oli päädytty esittämään vaihtoehtoja tasavertaisina rakennusphjaltaan.
Seurakuntakeskuksen suunnittelijoiksi valittiin Arkkitehtitoimisto Pirkko ja Arvi Ilonen, jonka käsialaa on mm. Vuosaaren kirkko ja toimintakeskus.

Rakennustoimikuntaa laajennettiin niin, että siihen aikaisemmin valittujen lisäksi tulee Eemil Niiranen.
Kirkollisveroäyrin hinnaksi vuodelle 1986 hyväksyttiin yksimielisesti 1,5 penniä.

Lisätalousarvioon päätettiin varata 355 000 markan määräraha virallisen apulaisen asunnon ostoon. Virallisen apulaisen nykyinen asunto, Leivonpellon osake päätettiin asettaa myyntiin.
Paikkakunnalta pois muuttaneen Lea Päiviön tilalle kirkkoneuvostoon valittiin Ansa Laine. Hän sai vaalissa 16 ja Aune Korvenoja 8 ääntä. Edesmenneen kirkkoneuvoston varajäsen Arvo Nuolijärven tilalle valittiin yksimielisesti Anja Seppälä.

Kirkkovaltuusto teki myänteisen periaatepäätöksen Somerniemen kirkkotien ja kirkon piha-alueen asvaltoinnista. Asia tulee lopullisesti ratkaistavaksi seurakunnan kuluvan vuoden lisätalousarvion yhteydessä. Lisätalousarviossa esitetään tarkoitukseen 62 000 markan määrärahaa.