Apua pyörävarkauksiin

0

Viime vuoden aikana vakuutusyhtiöille ilmoitettiin yli 17 000 polkupyörävarkautta.
Varkauksien määrän kasvu on ollut huikeaa, sillä vielä ennen vuotta 2010 vuosittaiset varkausmäärät jäivät Finanssivalvonnan mukaan vuosittain alle 10 000 polkupyörään.
Pientä apua saattaa tarjota turkulaisen yrityksen, Vaios Oy:n keksintö. Se on kehittänyt laitteen, joka polkupyörään kiinnitettynä lähettää sijaintitietoa omistajansa älypuhelimeen.
Poliisi uskoo silti tunnisteiden, kuten runkonumeron merkitsemiseen muistiin. Myös pyörän valokuvaus ja turvamerkintä ovat avuksi rötöksiä selvitettäessä. Runkoon kiinnitettävä ”varashälytin” on ammattivarkaalle liiankin helppo havaita ja heittää pois.
Hyväkään lukko ei poliisin mukaan takaa pyörän säilymistä. Paras suoja on säilyttää pyörää lukituissa sisätiloissa.
Usein polkupyörä saatetaan napata vain sen vuoksi, että sillä taivalletaan pieni matka, ja jätetään sitten lojumaan johonkin. Somerolaiset ovat onneksi ottanet tavakseen kertoa Somero-lehden tekstaripalstalla, jos ovat huomanneet jossakin pitkään maanneen polkupyörän. Moni on löytänyt omansa sen avulla. Tätä tapaa kannattaa ehdottomasti jatkaa edelleen.