Mitä teemaviikolla tapahtuu?

0
Rosolli.
Rosolli.

Valtakunnallista vanhusten viikkoa vietetään 4.–11. lokakuuta. Somerolla on järjestetty tapahtumia ikäihmisten iloksi.
Tiistaina 6. lokakuuta ravitsemussuunnittelija, elintarviketieteiden maisteri Taija Puranen luennoi päivällä Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen juhlasalissa. Voimaa ruuasta – hyvä ravitsemus tukee toimintakykyä on suunnattu kaikille ikäihmisille ja ikäihmisten hyvinvoinnista kiinnostuneille.
Keskiviikkoinen Lamminniemi-kodin perinnelounas tukee luennon linjaa. Perinteiset karjalanpaistit, porkkanalaatikot, rosollit, sillit, kotijuustot ja omenakaurapaistokset pitävät miehen tiellä.
Someron Liikunta patistaa väkeä ulkoilemaan. Se järjestää torstaina 8.10. ulkoilupäivän. Aamukymmeneltä Someron Sykkeen ohjaajat pitävät alkulämmittelyn uimahallin pihalla, josta suunnataan kävellen kohti Akustinpuistoa. Siellä tutustutaan asahi-jumppaan ja frisbee-golfiin. Ulkoilupäivään osallistuneet voivat lenkin jälkeen pulahtaa uimahalli Loiskeen altaaseen.
Tiistaista torstaihin Lamminniemessä on rollasuunnistus. Suunnistusrasteille saa osallistua sekä rollaattorin, kepin, pyörätuolin tai muiden apuvälineiden kanssa tai ilman apuvälineitä. Rasteilla on pieniä tehtäviä, kuten miten tämä loru loppuu.
Someron seurakunta pitää hartauden ja antaa ehtoollista torstai-iltapäivänä 8.10. Lamminniemen Hyvinvointikeskuksessa.
Vapaaehtoistyöntekijät Merja ja Hannu Lehtonen sekä Someron Nuorisoseura tanssittavat ikäihmisiä sunnuntai-iltapäivällä 11.10. Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen juhlasalissa. Kun on pyörähdelty, nuorisoseura esittää oman tanssiesityksensä.
Someron Kulttuuri haastaa yhdistyksiä ja yksityisiä henkilöitä järjestämään iloa ja virkistystä palvelutalojen asukkaille. Someron Naiskuoro on menossa Rauhankallion ryhmäkotiin laulamaan ja laulattamaan vanhuksia.
Suomessa on vietetty vuodesta 1954 lähtien vanhustenpäivää. Vanhustenpäivä on lokakuun ensimmäinen sunnuntai ja siitä jatketaan vanhustenviikolla. Tänä vuonna teemana on Tulevaisuutta rakentamaan.