Vanhusten perhekoti sopisi Somerollekin

0

Perhekoti on kodinomainen ja aktivoiva hoitomuoto, jossa vanhus voi osallistua tekemiseen. Se on välimuoto oman kodin ja tehostetun palveluasumisen välillä.
– Monen vanhuksen kohdalla turvattomuus on suurin ongelma. Kun pääsee paikkaan, jossa on muitakin ihmisiä, ja tietää, että aina on joku paikalla, niin olo tuntuu turvalliselta. Sen myötä mieli ja kuntokin kohenee, toteaa Sari Santakangas, joka, joka vastaa Someron kaupungin puolesta vanhusten perhehoidosta.

Tällä hetkellä Someron kaupunki on sijoittanut kuusi somerolaista vanhusta perhekoteihin. Kolme heistä on Marttilassa, kaksi Perttelissä ja yksi Pöytyällä.

Kunnat

Pöytyällä toimii perhekoti, jossa on parhaillaan yksi somerolainen asukas.

käyttävät ensimmäisenä omia palvelujaan, mutta perhekoti on yksi vaihtoehto. Perhehoitoa käytetään vähän myös siksi, että paikkoja on tarjolla niukalti ja ne eivät sijaitse kotikunnassa.
– Kun Someron ikärakennetta katsoo, niin kyllä täälläkin voisi ihan hyvin olla yksi tai kaksikin vanhusten perhekotia. Kun paikka olisi lähellä, niin varmaan sinne haluttaisiin ja myös ohjattaisiin asumaan, tuumaa Sari Santakangas.