1985: Kaupunkiasia jäi pöydälle

0

Perjantai, 15. marraskuuta 1985

Kaupunkiasian jäädessä pöydälle sisäasiainministeri Kaisa Raatikaisen harkinnassa on, ottaako hän sen uudelleen esille ensi torstaina valtioneuvoston istunnossa. Joka tapauksessa Pekka Vennamo on seuraavaan istuntoon mennessä palautettava haltuun ottamansa asiakirjat.
Eri puolueiden piirissä on asiasta ollut sikäli ristivetoa, että keskustapuolue olisi halunnut hyväksyä kaikki kaupnki-nimitystä hakeneet ykstitoista kuntaa. Ennakkotietojen mukaan enemmistön tuki valtioneuvostassa piti olla jo selvä sille sisäasiainministeriön ehdotukselle, jonka mukaan kaupunkinimitys olisi annettu Kauhavalle, Keuruulle, Kuhmolle, laitilalle, Orivedelle ja Saarijärvelle. Ehdotuksen mukaan ilman kaupunkinimitystä olisivat jääneet Alajärvi, Jämsänkoski, Kannus, Somero ja Ähtäri.

Tällä ehdotuksella piti myös Suomen Maaseudun Puolueen tuki olla takanaan, mutta ilmeisesti mutkia matkaan on tuonut keskustapuolueen jyrkkä vaatimus kaikkien yhdentoista kunnann hyväksymisesta kaupunkien joukkoon.