260 Suomessa, kaksi Somerolla

0

Monipuolinen ruokatuotanto on Suomessa säilyttämisen ja kehittämisen arvoinen asia. Suuret yritykset tuottavat ruokaa maanlaajuisesti ja kehittävät elintarvikealaa panostamalla esimerkiksi tutkimustyöhön. Pienet yritykset valmistavat paikallisia tuotteita sekä alueensa erikoisuuksia ja lisäävät siten kuluttajien valinnanvaraa. Tarjolla on  perustuotteita, erikoisuuksia, perinteitä ja uutuuksia sekä luomuna että tavanomaisesti tuotettuna.
Pohjoinen sijaintimme on haastanut ruoka-alan aina, joten meille on kehittynyt ainutlaatuista arktista osaamista, joka näkyy niin tuotteiden laadussa kuin hiljaisena tietona maatiloilla ja yrityksissä.
Suomalaisen ruuan valinta kannattaa aina.
Hyvää Suomesta -alkuperämerkki on helpoin tapa valita ostoskoriinsa kotimaista ruokaa. Kotimaisuuden takaavat kriteerit toteutuvat, tuli ruoka sitten suoraan tilalta tai elintarviketehtaasta.
Tällä hetkellä merkki on käytössä noin 260 elintarvikevalmistajalla ympäri maata. Somerolla se löytyy Elixi Oililta ja Kolatun Juustolalta.