Mitä mummo edellä, sitä lastenlapset perässä

0

 

Piirtäminen yhdistää lapsenlasta ja mammaa. Saattaa isoäiti joskus neuvoakin. Hely Lindroosin (oik.) luona maalausvälineet ovat aina esillä olohuoneen pöydällä. Manta Lindroos korjailee akryylitöitään.
Piirtäminen yhdistää lapsenlasta ja mammaa. Saattaa isoäiti joskus neuvoakin. Hely Lindroosin (oik.) luona maalausvälineet ovat aina esillä olohuoneen pöydällä. Manta Lindroos korjailee akryylitöitään.

Hely Lindroosin kerrostaloasunnossa soi musiikki. Pasi Kaunisto laulaa kasetilla: On mulla kotiseutu tuolla, peräpohjolassa.
Maalausvälineet ovat valmiina olohuoneen pöydällä, jotta on helppo ryhtyä toimeen, jos inspiraatio yllättää. Saman pöydän ääressä piipahtavat myös lastenlapset. Hely Lindroos seuraa heidän piirtämistään ja saattaa heittää sekaan neuvon.
Lindroosille maalaaminen, nuorten kannustaminen ja taiteesta nauttiminen on elämän eliksiiriä. Kun hän katsoo lasten piirtämistä ja töiden rivistöä, hän äkkää elämän merkityksen ja jatkuvuuden.
Taide rentouttaa, on irtautumis- ja unohtamiskeino, se torjuu yksinäisyyttä ja antaa iloa.

Lue lisää 10.11.2015 lehdestä