Ostaako, vai ei

0

Joulukadun avaus veti taas satamäärin ihmisiä Joensuuntielle ja Kiiruun puistoon.
Kadun avausta on viime vuosina haluttu aikaistaa, jotta joulukauppa saataisiin nopeammin käyntiin.
Nyt mukaan yhdistettiin Pimjä perjantai, joten osa keskustan liikkeistä oli auki jopa iltayhdeksään.
Todennäköisesti suurin osa joulukadun avajaisiin osallistuvista hakee kuitenkin sitä ainutlaatuista tunnelmaa, joka kadunavauksesta vuosi toisensa jälkeen löytyy. Pimeää puhkovat kauniit valokoristeet, elävät tulet, höyryävä puuro ja tunnelmalliset tai iloiset joululaulut. Mutta ennen kaikkea satamäärin väkeä yhdessä. Vaihdetaan kuulumisia, moikataan tai sitten vain hymyillään toinen toisillemme.
Jouluvalmisteluissa on ehdottoman suotavaa, että käyttäisimme somerolaisia palveluja niin lahja- kuin muissakin hankinnoissamme.
Mutta joulukaupan vauhdituksen rinnalla vietetään nyt myös jätteiden vähentämisen viikkoa. Meitä kehotetaan harkitsemaan tarkkaan, mitä ja minkälaisia tuotteita hankimme. Entä voisiko lahjaksi antaa yhteistä aikaa? Kannattaa harkita tätäkin.