Tänään tanssitaan Monosen tahtiin

0

Monosen_muistokilpailu_7665

Suomen Lavatanssi Yhdistys järjestää Unto Monosen Muistokilpailut monitoimitalolla tänään lauantaina.
Varsinainen kilpailusarja on Suomalainen Tango, joka kuuluu Suomen Lavatanssi Cupiin. Kilpailukappaleet on valittu siten, että toinen tanssittavista kappaleista on aina Unto Monosen tuotantoa. Lajissa tanssitaan viisi eri sarjaa: avoin sarja, 80 sarja, 100 sarja, seniorit sekä uudet kisaajat.
Tänä vuonna kutsutaan myös yleisöä parketille. Veeti ja Emma on leikkimielinen kisa kaikille paikalla olijoille, jotka osaavat tanssia valssin, humpan, tangon ja foksin. Parit arvotaan joka kappaleen jälkeen uudelleen, joten pariksi voi tulla kuka tahansa. Tanssit tanssitaan sylitansseina.
Monosen muistokilpailut on tapahtumana suurin Suomessa järjestettävä yksittäinen lavatanssikilpailu. Kilpailu on saavuttanut laajan arvostuksen lavatanssinharrastajien keskuudessa. Väkeä saapuu pitkienkin matkojen takaa, jopa ulkomaita myöten.
Yleisölle kilpailuja on helppo seurata, koska tanssityyli on hyvin lähellä tanssipaikoilla yleisesti tanssittavia tyylejä.