Nyt joulukortteja kirjoittamaan

0

 

joulupipari_koira

Joulu tulla kohisee ja joulukorttien kirjoittaminen on syytä aloittaa, jotta saa tervehdykset maailmalle ennen aattoa.
Jos haluaa laittaa joulukortit kotimaahan 80 sentin maksulla niin, ne tulee olla postissa viimeistään 14.12.2015. Kakkosluokan kirjeenä tervehdys tulee lähettää viimeistään 18. joulukuuta. Ykkösluokassa riittää, kunhan saa kortit postin kyytiin viimeistään maanantaina 21. joulukuuta.
Pohjoismaihin joulukortti ennättää kun se panee postiin ykkösluokassa viimeistään perjantaina 18.12. ja kakkosluokassa 14.12. Muualle Eurooppaan viimeinen lähetyspäivä ykkösluokassa on 17.12. ja kakkosluokassa 11.12., Kanadaan ja Yhdysvaltoihin ykkösluokassa 11.12. ja kakkosluokassa tämän viikon perjantaina 4.12. Muihin maihin joulutervehdys on kakkosluokassa laitettava jo tänään 1.12. ja ykkösluokassa 7.12.
Perinteisen kortin voit jättää kirjelaatikkoon tai postiin. Joulukortin enimmäispaino on 50 grammaa. Kortin minimikoko on 9 x 14 senttimetriä ja maksimikoko 25 x 35,3 senttimetriä.  Jos askartelee itse korttinsa, se kannattaa laittaa kuoreen. Näin kortteihin liimatut koristeet pysyvät kiinni korteissa. Kuorellisen kortin hinta on sama kuin kuorettoman.
Korttipostitukseen voi ottaa avukseen joulutervehdysten punaisen postituskuoren, joka on jaettu joka kotiin, mutta ei mainoskieltoluukkuihin.
Oikealla osoitteella varmistaa, että kortit ehtivät perille jouluksi.