
Somerolainen maitotilallinen Kaija Pirttilä oli viime viikolla tuottajaseminaarissa. Siellä todettiin, että suomalaisten ostamista juustoista 50 prosenttia on tuontijuustoa. Kun Suomessa tuotettu maito ei enää uppoa juustoihin, kotimaiset jalostajat joutuvat etsimään uusia markkinoita ja keksimään uusia tuotteita. Tämä johtaa myös siihen, että työ alkaa vähetä Suomesta. Viiden vuoden päästä maidontuottajien määrä uhkaa laskea puoleen nykyisestä reilusta 8 000 tuottajasta.
Kaija Pirttilä laittoi tilan Facebook-sivuille kirjoituksen suomalaisen maidon puolesta. Hän vetosi kuluttajiin ja kehotti suosimaan kotimaista juustoa.
Viikonvaihteen aikana Kaija ja Esa Pirttilän tilan sivuille ilmaantui 9 075 tykkäystä. Yli 600 henkilöä kommentoi asiaa. Jakoja oli liki 3 400 ja klikkauksia reilut 32 000.