Veronpalautukset kiertoon

0

Ensi torstaina noin 3,5 miljoonaa suomalaista saa yhteensä yli kaksi miljardia euroa veronpalautuksina tileilleen.
Suomalaisen Työn Liitto tutki mielipiteitämme siitä, pitäisikö veronpalautuksia saavien käyttää rahansa suomalaisen työn tukemiseen ostamalla suomalaisia tuotteita ja palveluja. Yli puolet, 65 prosenttia oli sitä mieltä että pitäisi. Vain 14 prosenttia vastasi ei, ja loput eivät osanneet sanoa kantaansa.
Veronpalautukset, itsenäisyyspäivä ja jouluun valmistautuminen ovat kaikki erinomaisia tilaisuuksia laittaa hyvä kiertämään. Ostamalla suomalaisia tuotteita ja palveluita voi vaikuttaa suoraan suomalaisten työllisyyteen.
Itsenäisyyspäivän alla, perjantaina 4. joulukuuta Suomessa vietetään ensimmäistä kertaa Osta työtä Suomeen -päivää. Joulukuun ensimmäinen perjantai muistuttaa, että kuluttajilla on kotimaan työllisyyteen vaikuttavaa valtaa: päivän aikana ostetaan työtä Suomeen.
Jokainen voi omilla kulutusvalinnoillaan tukea suoraan oman alueensa työllisyyttä suosimalla paikallisia, lähialueen yrittäjiä ja ostamalla paikallisia palveluita sekä lähituotteita. Jos jokainen suomalainen kuluttaisi kuukausittain kymmenenkin euroa enemmän kotimaisiin tuotteisiin tai palveluihin, luotaisiin Suomeen vuositasolla jo 10 000 uutta työpaikkaa.