Huomenna ilmoittaudutaan kursseille

0

 

Somero-opiston kevään kurssitarjotin sisältää uutuuksia, kuten visuaalista pelinkehitystä ja matematiikkaa pienten lasten vanhemmille.
3–8-vuotiaiden lasten vanhemmille suunnattu kurssi antaa eväitä lapsensa matemaattis-loogisen osaamisen tukemiseen. Helmikuussa järjestettävän Matematiikkaa pienten lasten vanhemmille -kurssin tavoitteena on ohjata vanhempia huomaamaan matematiikka lapsen arjessa ja tutussa ympäristössä. Opettajana on lehtori Juha-Matti Vuorio.
– Koodaus tulee kovaa vauhtia kouluihin. Somero-opisto tarjoaa tulevana keväänä koululaisille suunnatun Visuaalinen peliohjelmointi -kurssin, jolta oppilaat saavat työkaluja ja ymmärrystä pelien ohjelmointiin. Maaliskuussa järjestettävän kurssin opettajana toimii nuoriso-ohjaaja Reima Luoma, kertoo kurssisihteeri Riitta Ryhtä.
Kevään uutuuksia ovat myös mielenterveyden ensiapu-, retkeily-, Hidas piirustus – ja Noitamainen juttu -kurssit. Luvassa on myös kankaan luovaa muokkaamista ja pintakäsittelyä sekä sisustustekstiilien tekemistä valokuvista.
Kuvia ja tarinoita Karjalasta -luentosarja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kolmeen luovutetun Karjalan pitäjään. Matti Paavilainen puhuu 29.2. Kaukolasta, Muolaan pitäjäseuran jäsen Lauri Rämö 14.3. Muolaasta ja kasvatustieteen tohtori Ilkka Virta 4.4. Viipurista. Luennot järjestetään Bio Jukolassa yhteistyössä Someron karjalaseuran ja Kaukolan pitäjäseuran kanssa.
– Kevään opinto-opas on luettavissa opiston verkkosivuilla ja se jaetaan Someron ja Kosken koteihin tiistaina 5.1. Ilmoittautumisia otetaan vastaan torstaista 7.1. alkaen, Ryhtä kertoo.