Kotitalousvähennys kannattaa käyttää

0

Kovat pakkaset ja energiankulutus ovat saaneet miettimään, pitäisikö oman tai iäkkäiden vanhempien kodin lämmitystapaa muuttaa. Omakotitalon arvo nousee, mutta ennen kaikkea vanhus voi asua pitempään kotona.
Remonttiin kuuluvaan työn osuuteen on mahdollista saada kotitalousvähennystä. Se myönnetään sinä vuonna, jona työkorvaus on maksettu.
Kotitalousvähennyskorvaus  pysyy entisellään. Vuonna 2016 kotitalousvähennystä voi verotuksessaan hakea 2 400 euroa omavastuun pysyessä 100 eurossa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Samassa taloudessa asuva pariskunta voi saada  yhteensä 4 800 euron vähennykset per vuosi.
Kotitalousvähennystä on mahdollisuus saada kodin ja vapaa-ajanasunnon taloteknisiin korjaus- ja huoltotöihin. Lämmitystapamuutokset, esimerkiksi  sähkö- tai öljylämmityksestä aurinko- ja maalämpöön, termostaattisten patteriventtiiliventtiilien uusiminen, ilmanvaihtokanavien puhdistus, kylpyhuoneen ja vessan uusiminen ja kaikki asumismukavuutta ja asukkaiden kustannuksia säästäviä toimenpiteitä voi toteuttaa kotitalousvähennystä hyväksikäyttäen.