Luottamus palautuu

0

Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen tulosten perusteella yrittäjien luottamus talouteen on palautumassa. Varsinaissuomalaisten yrittäjien talousodotukset ovat kohentuneet viime vuodesta kaikilla mittareilla mitattuna.
Liikevaihtonsa kasvua ennakoi 41 prosenttia ja kannattavuuden  33.
Eniten varsinaissuomalaisten yrittäjien kasvuodotukset ovat kohentuneet investointien määrän kehitysarvioissa, sillä viidennes arvioi investointiensa määrän kasvavan tänä vuonna. Vielä viime vuonna reilusti miinuksella ollut investointien määrän kehitystä kuvaava saldoluku on nyt kolme. Edellisen kerran  luku on ollut positiivinen 2012.
Tulokset vahvistavat myös aiempien vuosien viestiä siitä, että pk-yritysten rooli työllistäjänä ja uusien työpaikkojen luojana on keskeinen Varsinais-Suomessa. 31 prosenttia ilmoittaa luovansa vähintään yhden uuden työpaikan vuonna 2016.
Optimismi luo pohjaa menestymiselle, toivottavasti arviot ja ennusteet toteutuvat.