Matkamessuille

0

 

Someron osasto on sonnustautunut baariksi.
Someron osasto on sonnustautunut baariksi.

Viikonvaihteessa lähes tuhat yritystä pyrkii saamaan väen kiinnostumaan omasta kohteestaan matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Somero ja sen toimijat pyrkivät erottautumaan  nostalgialla.

– Nyt mennään nostalgia edellä. Sillä tavalla saamme huomiota ja pystymme erottumaan 40 kunnan joukosta, perustelee kaupungin vs. kehittämispäällikkö Tanja Uusitalo.

Someron kaupungin osasto on somistettu viisikymmenluvun kahvilabaariksi ja näytteilleasettajilla on fiftarivaatteet päällä. Lauantai-iltapäivällä Someron osastolla alkavat nostalgiajamit. Esiintyjinä ovat Agentsin Vesa Haaja, In the Moodsin Suvi Karjula sekä Ikkunaprinsessa Laura Simoila. Pin up -mallit pyörivä t osastolla kellohameineen koko päivän.

– Mainostamme kevään Nostalgiaviikkoa (21.–28.5.). Kun saamme siihen tapahtumaan väkeä, niin voimme tuolla viikolla esitellä matkailijoille muutakin kesän juttuja. Tässä vaiheessa Someron ensi suven anti kun on vielä melko avoinna. Tiedossa on vasta muutama näyttely; ne, jotka alkavat jo Nostalgiaviikolla, kertoo kehittämispäällikkö.
Uusitalo sanoo Nostalgiaviikon olevan kesän starttaus ja äkkilähtö matkailukesään.
Hovilan kartanon emäntä Arja Torkkomäki uskoo myös 1950–1960-lukujen lumoon.
– Vintage on muotia. Se kiinnostaa erityisesti heitä, jotka olivat nuoria 1950- ja 1960-luvuilla. Nyt he ovat eläkeläisiä ja kiinnostuneita matkustamaan kotimaassa.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, Matka 2016 on auki 21.-24.1. Helsingin Messukeskuksessa.

Lue lisää perjantain 22.1. Somero-lehdestä.