Remontti ja vesivahinko vähensivät lainauksia

0

Someron kirjaston vuosi meni suotuisasti, vaikka lattia- ja putkiremontin aikana sattunut vesivahinko hieman vähensi lainausintoa.
Vuoden 2015 lainaus laski kirjastossa seitsemän prosenttia ja pääkirjastossa yhdeksän prosenttia. Kirjastoautossa lainaus nousi kuusi prosenttia.
Asukaskohtaisessa lainauksessa on yhden teoksen vähennys edellisvuodesta. Somerolainen lainasi 17 teosta vuonna 2015 ja 18 vuonna 2014.
– Positiivista on se, että lainaaminen palasi heti normaalille tasolle pääoven avaamisen jälkeen, kertoo kirjastonjohtaja Elina Rasa.
Hän on tyytyväinen, että somerolaiset ovat löytäneet myös kirjaston muut toiminnot. Niitä on paljon ja touhu on monipuolista.
Näyttelyjen lisäksi kirjastossa kokoontuu monia ryhmiä.
– Meillä on hyvät ja kivat toimitilat kuntalaisten käytettävissä. Jos joku haluaa perustaa ryhmän vaikka vain hetkeksi, niin se onnistuu kirjastossa, toteaa Rasa.

Someron kirjaston palveluja arvostetaan. Markus ja Anne Anisimaa käyvät sekä pääkirjastossa että kirjastoautolla lainaamassa luettavaa, kuunneltavaa ja katsottavaa.

Elina Rasa toivoo kirjastosta paikkaa, joka olisi kuin somerolaisten toinen olohuone ja jossa voisivat kokoontua erilaiset piirit.
Kirjaston tilat ovat kuntalaisille ilmaiset; niiden käytöstä ei peritä maksua.